Besök på Quinta João Clara tisd. 21 feb. kl. 11

When

21 February, 2023    
11:00 - 14:00
Vi tyckte det skulle vara intressant att besöka en gård som drivs av kvinnor, så Välkomna att besöka boutique vingården João Clara som ligger strax utanför Alcantarilha vid N125. Gården drivs av Edith Alves och hennes två döttrar.

Gården har funnits sedan 1975 i familjen ägo då hennes svärfar João Clara köpte en fruktfarm. För att producera vin för husbehov planterades de första stockarna, Negra Mole, Algarves symboldruva. Det var Ediths man som tog nästa steg och planterade flera druvsorter och började marknadsföra och sälja vinerna.

” Edith berättar: jag jobbade inom turistnäringen hade någon sagt då att jag skulle driva en vingård så hade jag bara skrattat. Men när min man dog så tog jag över och fortsatte driva den.”

Tidigare har gården varit beroende av kooperativ och andra gårdar för att producera vinet. Efter att Ediths döttrar sagt ja att fortsätta driva gården tillsammans med Edith togs beslutet att ta den stora investeringen som det innebar att bygga ett eget vineri för tillverkning och lagring. Vineriet stod klart 2019. Nu styr man själv över sin produktion och med hjälp av kunniga konsulter har man kunnat både vidareutveckla produktionen och höja kvaliteten men även exprimentera och ta fram andra viner. Bland annat en espumante, den första på Algarvekusten, och vin producerat i Amforas som romarna gjorde redan för 2000 år sedan.

Vi kommer att få prova 5 viner, flera är deras premium viner.
Till provningen så får vi olika tapas, bröd och en sallad till priset av 35€

NÄR: Tisdag 21 februari kl 11.00.
ANMÄLAN: Senast den 17 februari till barbro.falke.almgren@gmail.com
Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.
KOSTNAD: 35 € – betalning sker på plats, gärna jämna pengar.

Anmälan är bindande efter sista anmälningsdatum. Vid senare avbokning kan kostnad komma att tas ut om platsen inte kan fyllas

Adress till vingården:
Quinta João Clara R. de Vale de Lousas, 8365-023 Alcantarilha, Portugal

Varmt välkomna!
Annika Åström och Barbro Falke-Almgren
Barbro: +351 96 73 94 595, +46 70-563 04 34

för programgruppen Algarve
programgruppen.swea.algarve@gmail.com

tryck för anmälan