Network Menu

Lagos stadsvandring med annorlunda och unika inslag

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 2022-04-27
11:00 – 14:30


Lagos – en gång ockuperad av fenicier och greker…….romare, morer och portugiser kämpade för dess besittning. Lagos är framför allt upptäcktsresandes stad; karaveller seglade härifrån under order av Henrik sjöfararen (portugisisk prins), här föddes Gil Eanes – hjälten från Kap Bojador och hit anlände Afrikas första rikedomar såsom guld, silver och elfenben.

Efter Silves var Lagos huvudstad i kungariket Algarve, men de gyllene åren tog slut med jordbävningen och tsunamin 1755 som ödelade staden. Lagos har långsamt återhämtat sig och många monument byggdes om för att förhärliga dess förflutna.

Vi kommer att besöka den historiska stadskärnan där klassisk konst smälter samman med en ny konstform – urban konst. Från statyn av D.Sebastião genom gatan där rika familjer ägde sina herrgårdar och företag. Vi kommer att se slavmarknaden, statyn av Henrik sjöfararen, regementsmagasinet, smala gator som förmodligen en gång var ockuperade av det judiska samhället, en del av stadens murar, slottet och den lilla hamnen dit slavar brukade anlända.

Det här blir vår vandringstur i den sista staden på Algarves västkust.

Det finns mycket att se, så följ med på vår guidade rundtur i Lagos tillsammans med vår guide Carla Sousa som många känner igen från våra tidigare guidade turer i Faro och Silves!
Carla kommer att ta med oss på en 2 timmars guidad stadstur innan vi äter gemensam lunch på Restaurante Imperio do Mar – en trevlig inhemsk restaurant.

Kombinationen Sweor, kultur, trevlig samvaro och god mat är ett vinnande koncept – så anmäl dig genast!

Datum och tid: Onsdagen den 27 april rundturen börjar 11.00, vi träffas 10.45 för betalning och avprickning (Ta gärna med jämna pengar!)
Startplats: Cafeteria Oceano
R. da Porta de Portugal 13 i Lagos (https://goo.gl/maps/1tAq8WWV1C1poZ2p8)
Är du bilburen är det ”underjordiska” garaget Car Park Avenida Dos Descobimentos i Lagos ett bra alternativ att ställa bilen på (du hittar det på google maps).
Pris: 35 € (guidad tur, hörlurar samt lunch inkl ett glas vin/vatten & kaffe)
Menyval:

Couvert: Bread butter and olives (inkluderat)

Val av huvudrätt

A: Turkey with mushrooms
B: Seafood rice

C: Vegatarian lasagne

Val av dessert
D: Chocolate mousse
E: Fruit salad
F: Pannacotta

Vitt eller rött vin och vatten samt kaffe ingår också

Anmälan: Vi vill ha din anmälan med lunchval senast den 22 april. Platserna är begränsade till 35 personer så först till kvarn…….
GLÖM INTE ANMÄLA DITT VAL AV HUVUDRÄTT SAMT DESSERT i samband med din anmälan och det BETALNINGSÄTT som passar dig bäst! Du har möjlighet att betala på plats (jämna pengar) eller att sätta in pengarna på SWEAs konto nedan.

Anmälan till gun.persson.mail@gmail.com

Anmälan är bindande och kostnad kan komma att tas ut om inte platsen kan fyllas

SWEA Algarve
Konto i Millennium bcp: 456 222 339 7405
IBAN: PT50 0033 0000 45622233974 05
BIC/SWIFT: BCOMPTPL
OBS! Märk inbetalningen med ditt namn + LAGOS

Välkommen!
Comments are closed.