Vingårdsbesök med vinprovning och tapas Convento do Paraisio

When

1 November, 2022    
11:00 - 15:00

Event Type

Lär känna vinets vagga i Portugal Algarve samt några av dess vinodlare och unika druvor. # 2

Den 1 november besöker vi vad många säger den vackrast belägna vingården på Algarve, Convento do Paraiso

Vin har odlats i Algarve sen fenicernas och grekernas tid och anses vara vinets vagga i Portugal. Det var under romarnas tid som vinproduktionen tog fart. Under århundraden har produktionen ökat och minskat men under de senaste åren har intresset för att odla vin i Algarve ökat markant och intresset för Algarviska viner och druvor har ökat både nationellt och internationellt

Vi har under hösten planerat för 2 vingårdsbesök för att lära oss om vårt vinområde och testa några av dess druvor/viner. Det första var PAXÁ Wines och gjordes av ett stort gäng glada Sweor den 4 okt och nu är det dags för nästa vingårdsbesök.

Om intresse finns kommer vi under våren anordna ytterligare ett par vingårdsbesök.

Vingården Convento do Paraiso är en del av Quinta de Mata Mouros som har en lång och mytomspunnen historia. På 1400-talet byggdes Convento de Nossa Senhora do Paraiso på en plats där ett litet kapell legat sedan 1100-talet då morerna fördrevs från Silves av de kristna.

Gården Quinta de Mata Mouros har varit i samma familjs ägo i över 100 år. År 2000 började de första vinplantorna att planteras, och 2012 startades ett ”joint venture” för att vidareutveckla vingården. Resultat av projektet som avslutades i år får vi uppleva i de viner som vi skall prova under besöket.

NÄR: Tisdagen 1 nov kl.11 är det dags för vingården Convento do Paraiso.

ANMÄLAN: Är Du intresserad av att följa med till Paraiso den 1 nov behöver vi Din anmälan senast 25 okt till Annika Åström (hunnenickis@gmail.com). Denna gång kommer vi att äta en lättare lunch i samband med vinprovningen, enligt önskemål från gruppen som var på PAXÀ. Meddela val av sallad enl. nedan vid anmälan.

LUNCH:
A. Chicken Salad or
B. Spinach salad with mango and walnuts
Dessert: Fruit Salad

Water and Coffee

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.
KOSTNAD: Efter bekräftelse om plats sätts 48€ in på SWEAs konto. I priset ingår presentation av vingården, vinprovning av 5 av deras viner och lättare lunch.

SWEA Algarve
IBAN: PT50 0033 0000 4562 2233 9740 5 (Millennium bcp)
(BIC/SWIFT: BCOMPTPL)
OBS! Märk inbetalningen med ditt namn + PARAISO

Anmälan är bindande efter sista anmälningsdatum. Vid senare avbokning kan kostnad komma att tas ut om platsen inte kan fyllas

Convento do Paraiso ligger nära SILVES
Adress: Quinta de Mata Mouros, 8300-999 Silves

Varmt välkomna!
Annika Åström och Barbro Falke-Almgren
för programgruppen Algarve
programgruppen.swea.algarve@gmail.com

 

tryck för anmälan