Street art i Lagos en solig vinterdag

Höstens sista aktivitet i strålande solsken!🌞
Vi var 19 glada Sweor som gick en Street Art- vandring i Lagos idag tillsammans med vår “guide” Carla de Sousa.
Vi började med att besöka LAC´s (Laboratorio de Actividades Criativas) lokaler i gamla fängelset med en intressant information om kulturföreningen som har organiserat ARTUR(Artistas Unidos em Residencia) sedan 2011! ARTUR bjuder in några av Europas mest kända gatukonstnärer att under två septemberveckor komma till Lagos för att jobba tillsammans i ett utställningsprojekt i det tidigare fängelset. Varje artist får en vägg att pryda med en sina målningar. Några av de kända gatumålarna som besökt Lagos är Bigod, Tamar, Tars82, Roa och många flera.
Efter en intressant vandring genom Lagos med många intryck och mycket information om Lagos Street Art konstverk var det dax för lunch på Atasca-te – Tasca Tradicional – en väldigt trevlig liten restaurang! God mat och dryck och en fantastisk stämning!
Det önskades naturligtvis God Jul🎄 och Gott Nytt År till alla närvarande och Carla erhöll en svensk flagga som en liten påminnelse om oss trevliga svenskor😅 samt ett tack för alla trevliga turer vi haft tillsammans under 2023!
Tack alla som hängde med idag! Jag ser fram emot nya trevliga intressanta och lärorika utflykter 2024!
Passar på att önska alla Sweor en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År
Gun Persson