Årsmötet 14 feb 2019

Närmare 90 Sweor samlades på Hotel Eurostar för att närvara vid SWEA Portugals årsmöte och efterföljande middag. Stämningen var god redan från början och salen fylldes snabbt.

Till mötets ordförande valdes Mita Zell, enligt portugisisk lag får det ju inte vara sittande ordförande, som svingade klubban med bravur och punkterna på dagordningen prickades av i god takt. Vår kassör Gunilla Mendes redovisade med all tydlighet ekonomin samt nästa års budget. Medlemmarna ställde några frågor bl a angående vad medlemsavgiften används till och fick svar i form av en överskådlig uppställning som Marie Ahlberg redovisade. En annan fråga gällde hur man kan fånga upp äldre medlemmar som inte längre önskar vara med i föreningen. Medlemsansvarig Kerstin Amnell svarade att hon i de allra flesta fall tar personlig kontakt med dem som väljer att gå ur för att undersöka anledning till utträdet. Medlemsantalet fortsätter att öka.

Den nya styrelsen valdes enhälligt av årsmötet och därefter tackades avgående ledamöter av med vackra blommor eller ett lite minne.

Föreningens ordförande Marie informerade bl a om 2018 års donation till Glada Hudik, och om den HLR-kurs som nu startar i Estoril, inspirerad av motsvarande kurs som sedan tidigare finns på Algarve. Inbjudan till Sweorna i Lissabonområdet gick ut idag, på alla hjärtans dag, dvs 14 februari.

Efter årsmötet blev det gott om tid för mingel och lite läskande bubbel. Det var roligt att se så många Sweor från Algarve deltaga i årsmötet. Den efterlängtade middagen dukades upp i konferenssalen, och hungriga Sweor kunde lägga för sig av morotssoppa, salladsbord, varmrätter och lockande efterrätter.

Det skålades vid borden, information och kontaktuppgifter utbyttes och det hördes många glada skratt innan kvällen avslutades. Sweorna från Algarve hade en lång morgondag att se fram emot med besök på ett antal keramik- och porslinsfabriker norr om Lissabon.

 

Här finns fler bilder från årsmötet och middagen!

_________________________________________________________________________________________________