Bussresa den 12 maj till Ayamonte, Vila Real  de santo António and Cacela Velha

When

12 May, 2023    
00:00

Ayamonte

Tvärs över Guadianafloden finns Ayamonte…förevigad av den så berömda sången av Carlos Cano och Amália Rodrigues i “Maria , la Portuguesa”.Att kliva in i Spanien är annorlunda, från språket, till arkitekturen till musiken. Tillsammans kommer vi att upptäcka lite av allt.

Liten guidad tur och fritid.

Vila Real de Santo António

Nästa stopp kommer att vara vid Vila Real, Santo Antonio, den gamla staden Santo Antonio de Arenilla, som behärskar det mesta av fiskeverksamheten i Algarves östra  kust.  Allt rekonstruerat efter den stora jordbävningen av markisen av Pombal, den så berömda markisen av Lissabon. Det finns verkligen många likheter med huvudstaden som vi ska ta reda på tillsamans!

Det känns en blandning av Portugal och Spanien, vi lyssnar både på spanska och portugis-talande innevånare i den lilla staden.   .

Det är ett måste att se och uppleva Praça Marques de Pombal, de kullerstensbelagda smala gatorna samt färjan som har förenat södra Portugal med södra Spanien i evigheter.

Cacela Velha

Nu är vi i det vackraste området i Ria Formosa, och stannar vi vid Cacela Velha. Den ligger på toppen av en fossil kulle som är över en miljon år gammal och anses vara den vackraste vitkalkade byn i Algarves östra kust.

Vitt och blått styr färgerna i området och du kommer att upptäcka varför.

Förtrollande utsikt från överallt men speciellt från det gamla fortet.