Bussresa till São Brás de Alportel och Estoi den 28 mars.

When

28 March, 2023    
00:00

Bussresa till São Brás de Alportel och Estoi den 28 mars.

Mitt i hjärtat av östra Algarve, mitt i ett vackert grönt landskap ligger kommunen São Brás de Alportel. Det är ett vackert landskap och erbjuder en förtrollning av fridfullt och rikt förflutet med en uppfriskande bergsluft och vilda blommor som blommar i dalarna.

Det var under 1800-talet det viktigaste korkcentret i Portugal och i världen!  På grund av luftens renhet hade staden det mest kända sanatoriet i Portugal (som har behandlat människor med lungsjukdomar efter slutet av första världskriget). För att du ska få en uppfattning om hur livet var under förra seklet kommer vi att besöka ’Dräktens’ museum som förutom gamla dräkter finns ett område tillägnat kork.

Den historiska stadskärnan är ett privilegierat område att utforska. Mitt i hjärtat av byn kan du njuta av de mest pråliga och viktiga byggnaderna. Vi kommwe att observera kontrasten mellan de höga och imponerande byggnaderna och de blygsamma gatuhusen. Vi går igenom de smala gatorna och tar oss tid att titta på torgen och uppskatta dess magnifika murverk, skorstenarna och terrasserna som kännetecknar den lokala arkitekturen.

Därefter lunch på en restaurang med regionala rätter utanför Sao Bras.

Efter lunch fortsätter färden till Estoi ………….

Estoi Palace

Även om det började byggas på 1840-talet, färdigställdes Estoi Palace inte förrän 1909, av José Francisco da Silva, viscounten av Estoi.

Den arkitektoniska utformningen av fastigheten, markant eklektisk, kombinerar nyklassisk stil och rokoko.