SWEA busstur till Costa Vicentina – Brejao – Zambujeira do Mar

SWEA busstur till Costa Vicentina – Brejao – Zambujeira do Mar

When

25 October, 2023    
00:00

Event Type

Den 25 oktober – tillsammans med vår “egen” guide Carla de Sousa!
(Upphämtningsorter är Lagoa och Lagos)
i oktober ska vi upptäcka lite av Atlantkusten och prova viner, besöka ’Fadodrottningen’ Amália Rodrigues sommarparadis! Vi ska även besöka den lilla byn Zambujeira do Mar (en liten fiskeby) vackert belägen på en klippa!
Vi kör från Lagos mot Costa Vicentia och korsar Aljezur (känd för sin sötpotatis) och Rogil (känt för sitt goda bröd och goda vin)
Vårt första stopp är Vicentino vingård, som är beläget nära Atlantkusten i Alentejo.
De salta vindarna resulterar i viner med hög freschör och salta nyanser tillsammans med den solmogna frukten. Här kommer vi att testa 3 viner tillsammans med lite tapas.
Färden går sedan vidare till Brejão, den berömda lilla byn där Portugals ”Fadodrottning” Amália Rodrigues tillbringade sina somrar tillsammans med sin familj.
Amalia Rodrigues förvärvade sin fastighet på Costa Vicentina på 60 talet där det det byggdes ett häpnadsväckande semesterhus – ett projekt av den store arkitekten Conceição e Silva .
Gården hade privat tillgång till stranden. Men som en generös, inkluderande och solidarisk själ hon var, medgav Amália tillgång till stranden genom sin egendom. Idag har den stranden hennes namn – Amálias strand.
Vi kommer att uppleva historien om Amália och även göra en rundvandring i byn och titta på gatukonsten i byn som gjorts för att hylla Fadodrottningen.
Sista stoppet gör vi i Zambujeira do mar som är en liten fiskarby, belägen i den sydvästra delen av Alentejo. Här kommer vi att serveras en typiskt portugisisk lunch! Byn ligger på klipporna vid Atlanten och har en av de vackraste stränderna i Portugal. Zambujeira do Mar är särskilt populär bland portugiserna själva. Här hittar du inga stora hotell och bullriga barer, men det finns gott om kaféer och restauranger. Stans strikta byggregler har gjort att byn har bevarat sin ursprungliga karaktär och charm. .
Efter lunch åker vi tillbaka till Algarve!
OBS! Inbjudan och anmälan kommer i början av oktober.
Kontaktperson; Gun Persson