Algarve

Välkommen till SWEA Art Algarve!

Är du kreativ?

Självklart! Alla är vi kreativa – och på så många olika sätt!

Vill Du utveckla din kreativitet?
SWEA Art Algarve är ett nätverk för alla skapande kvinnor inom SWEA. Vi vill vara en inspirationskälla att börja skapa och främja utbyte mellan konstnärer – för Dig som är professionell, för Dig som är amatör, för Dig som just börjar – och alla däremellan.

Vi arbetar tillsammans, inspirerar varandra, arrangerar workshops och utställningar; utbyter erfarenheter och idéer, besöker utställningar, träffar konstnärer.

SWEA Art har följande syften:

Arrangerar möten för att
Inspirera till skapande verksamhet
Utbyta erfarenheter och idéer
Arrangerar workshops och kurser
Organiserar utställningar

Om du har intresse att bli en del av SWEA ART i Algarve kan du kontakta programansvarig Marie Weidstam (programansvarig.swea.algarve@gmail.com)

Information om SWEA Art International, konstnärspresentationer, aktiviteter och event finns på hemsidan art.swea.org
Där finns all information om medlemskap, konstnärer, kontaktpersoner i varje avdelning, event, aktiviteter på gång etc. Under fliken konstnärspresentationer kan skapande Sweor publicera en presentation med text och foton.
Webbansvarig är Eva Dillner: eva@evadillner.com

Här finns några exempel på tidigare aktiviteter:
2018 / 2019

SWEA Art Portugal arrangerar en Samlingsutställning på B.A.M Art Gallery i Albufeira. Arbetstemat före utställningen var De fyra elementen. Utställningen kom att heta Natural forces.

Inbjudan att deltaga i utställningen gick ut till Alla SWEA Art medlemmar under sommaren 2018. Temat skulle inspirera konstnärerna i deras arbete med olika tekniker och material. Ett uppstartande möte anordnades på Galleriet i Albufeira och därefter arbetade konstnärerna på var sitt håll i sina Ateljeer under vintern för att mötas på våren 2019 och se resultaten!

I konstnärsgruppen fanns deltagare från Lissabon, Lagos, Tavira och Albufeira. Deltagarna i utställningen var:

Eva G:dotter Jansson, Karin Sundin, Maria Jilken, Linda Marcusson Holm, Annika Lundström, Berit Haraldsson, Anna Wennerberg, Helena Björnberg, Ulla Johansson Sköldberg, Lena Önnersjö Horta Lobo, Siv Jonasson, Marika Lütz, Betty Anne Mörelius.

Den 18 maj 2019 var öppningen och VERNISSAGEN av utställningen. Galleriet bjöd på vin från vingården Cortes De Cima och tilltugg och ca 90 besökare kom och mingel.

Efter månader av hårt slit, var det äntligen dags för en månadslång utställning i det vackra kulturhuset Casa de Santa Maria i Cascais.
Tavlorna, ett stort antal, är av mycket olika utförande och material.

Mycket spännande! Fantastiskt fina föremål!
Vernissagen blev en stor succé med c:a 90-100 besökare och ytterligare 30-35, som droppade in dagen efter. Många fina omdömen fälldes över de utställda verken bl.a av vår ambassadör Caroline Fleetwood, som gratulerade till den lysande utställningen.
SWEA Art Lissabon framför sitt varmaste tack till Svenska Ambassaden för dess bidrag till utställningen.

 

Vår dåvarandeambassadör Caroline Fleetwood längst till vänster tillsammans med konstnärer och besökare.