Kick off SWEA i Algarve

Swea i Algarves Kick off på sandön Armona

I slutet av september i underbart sommarväder tog 56 Sweor färjan från Olhão till sandön Armona. Armona är en av öarna i naturreservatet Ria Formosa som är ett av Europas mest biologiskt aktiva område, 6 mil långt och sträcker sig från Faro i väster till öster om Tavira.

Ön Armona är numera en charmig semesteridyll. Här semestrar portugiser i sina söta små sommarhus omgivna av bougainvillea och andra blommande växter. Många turister hittar hit för att under en vecka eller två njuta av sol och bad i en enkel och avslappnad miljö eller bara också ta färjan över dagen för att bada och/eller äta lunch.

Efter en kort introduktion till området, öarna, deras historia och nutid så tog vi en promenad genom byn, några gick ända ut till andra sidan och öns fantastiska stränder för att ta sig ett dopp innan det var dags för lunch.

Vi välkomnades med ett glas Espumante innan vi intog vår gemensamma lunch på Restaurangens takterass med utsikt mot fastlandet och berget San Miquel (Algarves högsta), hav och by. Eftersom det var många nya Sweor så presenterade styrgruppen sig samt gav information om höstens program.

Efter ett par timmars lunch åter till färjan som tog oss tillbaka för vidare färd hem.

 

Armona 1

Vid pennan Barbro Falke Almgren

Bilder från deltagande Sweor

Här finns fler bilder!

____________________________________________________________________________________________