Lär känna Algarve med SWEA – 2

Kick-off med lunch 19 oktober, 2016  

Hej alla Sweor i Algarve!

Hoppas att alla har haft en riktigt skön och avkopplande sommar i Sverige eller härnere i Algarve. Nu drar vi igång på riktigt med en kick-off på trevliga Amendoeira golfklubb i Alcantarilha.

Vi har bjudit in en professionell guide, Catrin George, som kommer att ge en presentation av Algarve för alla oss som har valt att bosätta oss härnere. Några har bott här länge men många är nyinflyttade till Algarve, och förhoppningsvis ska det finnas något av intresse för alla.

Vi är också glada att vår honorärkonsul från Tavira, Peter Morawetz, vill närvara på vår kick-off lunch och berätta lite om konsulatets verksamhet.

Vi träffas från 11:30 på Amendoeira golfklubb för incheckning och vi kommer att hålla till i deras nya panoramarestaurang, Garden Deck. Vi drar igång vid 12-tiden med Catrins presentation ”A guided tour of Algarve from East to West” förhoppningsvis med spännande tips om saker att se och platser att upptäcka. Presentationen som hålls på engelska beräknas ta ca 30-40 min. Catrin George kommer ursprungligen från Tyskland men har bott och verkat i Portugal i många år. Förutom certifierad guide är hon även journalist och författare och har bl.a. givit ut en intressant kokbok ”Algarve Geniessen” (fritt översatt ”Algarvenjutning”) som bygger på recept och ingredienser från Algarve. Boken har blivit mycket uppmärksammad och omskriven i Tyskland. Tyvärr finns den i dagsläget endast utgiven på tyska.

Efter Catrins presentation serveras en buffélunch inklusive vin, öl och vatten samt kaffe och dessert. I samband med kaffet har vår honorärkonsul Peter Morawetz erbjudit sig att berätta om konsulatets verksamhet här i Algarve samt svara på era eventuella frågor.

Kostnad för lunchen inklusive dricks samt föredrag är 25 euro som betalas vid registrering.

Anmälan skickas senast den 12 oktober, 2016 till barbroholgerson@yahoo.se. OBS! Anmälan är bindande.

Värdinnor för detta event är Barbro Holgerson och Linda Marcusson Holm från Lagos.

VÄLKOMNA önskar alla vi i Styrgruppen. 

OBS! Detta event är reserverat för SWEA-medlemmar, inklusive blivande medlemmar.

 

 

Vägbeskrivning till Amendoeira Golf Club, Alcantarilha:

Coordenadas Gps Lat 37.1470852 | 37°08’52.4″N Lon -8.3606298 | 8°22’02.0″W

Lagos to Amendoeira from the A22 – exit N7. Tavira to Amendoeira from the A22 – exit N7.

In the large roundabout, take the 1st exit toward N269/Silves/Golf. In approximately 2 km you will find the entrance to the Amendoeira Golf Resort, at the 2nd roundabout on your right.

If you come from N125 from Lagos or Tavira you need to take direction to Alcantarilha and you will see the big roundabout. Follow the sign that says Golf in your 3rd exit.