Lär känna Algarve med SWEA – 1

Välkomna på rundvandring i Olhão måndag 26 september 10:30

[ezcol_1half]bild (9)[1388536][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]bild (11)[1388533][/ezcol_1half_end]

Olhão: From the ugly duckling to the white swan*

När jag (Barbro) tillsammans med min man för 6 år sedan bestämt oss för att flytta till Algarve så besökte vi de flesta orter från Lagos i väster till Vila Real vid spanska gränsen för att se var vi skulle kunna tänka oss bo. Vi hade svårt att bestämma oss var, men en sak var vi båda säkra på, var vi inte skulle bo, och det var i Olhão! Det efter att ha åkt igenom staden ett antal gånger på 125:an och sett alla nedgångna hus och all graffitti.

Men det var till slut här vi hamnade och vi gillar verkligen vår stad, även för oss blev den fula ankungen en vit svan.

Välkomna att lära känna Olhão.

Rundvandringen startar med att vi samlas 10.30 vid Café Gelvi  som ligger i gången mellan marknadshusen, i hörnet av fiskmarknaden, den del som vetter mot havet. För de som är kaffesugna ta en kopp kaffe och prova en kula eller 2 av stadens egna glass Gelvi. Det finns säkert 20-30 olika smaker att välja mellan.

Vår guide Marlis är ursprungligen från Tyskland men har bott i både Angola och Moçambique innan hon kom till Olhão. Här har hon engagerat sig i stadens historia som hon delar med sig av till oss under en ca 2 timmars vandring med start 11.00.

Lunch äter vi på den lilla restaurangen Tasca O Galo som drivs av Lila och hennes syster. Lilas svenska man Jörgen kom hit för över 40 år sedan för att arbeta hos Detlev von Rosen. Han och Lila har bott några år i Sverige innan de kom tillbaka hit till Olhão och för 2 år sedan öppnades restaurangen.

Lunchmenyn består av Olhãos specialitet Cataplana (fisk & skaldjursgryta), som serveras med ris och bröd, samt Lila´s dessertbricka.

Vatten, vin och kaffe eller te

Datum och tid: måndag 26 september kl 10.30                              

Plats:  marknaden i Olhão / Café Gelvi

Pris: 20 Euro

Anmälan till skickar Du till: barbro.falke.almgren@gmail.com

Antalet är begränsat så först till kvarn…. dock senast 21 september.

Värdinnor denna gång är Barbro Falke Almgren & Kickie Hagelborg

Välkomna

Styrgruppen

 

*Citat från en artikel i Portugal Resident, februari 2016

http://portugalresident.com/olh%C3%A3o-from-ugly-duckling-to-white-swan