Marie Mian – föredrag 9 nov 2017

Den 9 november träffades 45 Sweor från hela kusten på restaurang Pimenta e Pasta i Almancil / Vale do Lobo. Förutom ett mycket inspirerande föredrag av Marie Mian, som besökte oss från Stockholm, avnjöt vi en god lunch.

Marie var med och grundade 1,6 miljonersklubben i slutet på 1990-talet och var under många år mycket engagerad i klubben. Som utbildad coach och terapeut har Marie jobbat mycket med kvinnors hälsa, både fysiska och psykiska.

I höstas lanserade hon sin bok ”Min röda klänning: En bok om livet” på Bokmässan i Göteborg. Marie berättade med glimten i ögat hur hennes röda klänning (som hon otroligt nog fortfarande kommer i) har haft en alldeles speciell betydelse i hennes liv. Hon fick först syn på den i ett skyltfönster i Italien när hon satt i rullstol helt förlamad efter en allvarlig bilolycka. Från att ha trott att livet var slut så lyckades Marie med viljekraft och målmedvetenhet komma tillbaka och återfå sin styrka och rörelseförmåga. Hon har även sedan dess åkt Vasaloppet ett antal gånger i sin röda klänning.

Marie tror på att man kan hantera olika situationer i livet, positiva och negativa, genom att plocka fram humor och glädje. Hon berättade om hur hon drabbats av en hjärtinfarkt när hon satt med sina två barnbarn i knät (1 ½ år gamla tvillingar), men på något mirakulöst sätt lyckades ta sig till ett sjukhus som låg alldeles i närheten. Hon berättade även om hur hon tog hand om sin mor som fått ALS, och att de trots den eländiga situationen skrattade mycket tillsammans under hennes sista levnadsår.

 

Marie Mian

Vid pennan

Barbro Holgerson

Här finns fler bilder från föredraget!

______________________________________________________________________________________________________