SWEA golf på Morgado 27-28 november 2017

SWEA golf på Morgado Golf & Country Club

I slutet av november gick vår första SWEA-golftävling av stapeln på Morgado Golf & Country Club, beläget mellan Portimao och Monchique och omgivet av de vackra Monchique bergen. Vi spelade golf båda dagarna och övernattade på klubbens trevliga hotell, i moderna och rymliga dubbelrum. Totalt 35 Sweor deltog från Lagos, Tavira, Portimao, Vilamoura och även Lissabon vilket var trevligt.

Måndagen den 27 november började vi med en ”mjukstart” i form av en lättsam SWEA-scramble som spelades på Alamos 18-håls bana. De flesta verkar ha uppskattat denna spelform som skapar en känsla av teamwork och gemenskap.  Vädret var mycket behagligt med temperaturer upp emot 20 grader varmt. På kvällen blev det prisutdelning där de tre bästa lagen fick priser. Middagen serverades därefter i golfhotellets trevliga restaurang. Maten (buffémiddag med ett stort urval av kalla och varma rätter, fräscha sallader, samt dessert, vin och kaffe) var väldigt god och alla verkade trivas och som vanligt var det en hög ljudvolym.

På tisdagen spelade vi individuell poängbogey och lagtävling på Morgados 18-hålsbana, samt separata tävlingar för närmast hål och längsta drive. Vädret började bra (om än inte lika bra som dagen innan) och de flesta hann in innan regnet började. Tyvärr blev dock den sista gruppen helt genomblöt då himlen öppnade sig på sista hålet och åskan bröt loss. Dagen avslutades med en prisutdelning där de fem bästa individuella resultaten samt bästa laget premierades liksom närmast hål och längsta drive.

Alla var väldigt nöjda och det finns ett klart intresse för att vi ska ordna fler liknande arrangemang nästa år. Arrangörer denna gång var Barbro Holgerson, Lagos och Kristina Ramstedt, Tavira.

Vid pennan,

Barbro Holgerson

_____________________________________________________________________________________________