SWEA resa till Monsaraz den 11 april

 

50 glada förväntansfulla Sweor samlades i arla morgonstund vid bussterminalen i Albufeira!
Trots tidig och kylig morgon hördes många glada skratt. Bussen, med chaufför Carlo, anlände i tid och 08.00 var vi alla ombord! Färden genom Portugals vackra landskap var en trevlig tur. Lotta Nordström delade ut ett trevligt Quiz om Portugal till alla Sweor! Gammeldags “googling” eller modernt googlande…..allt var tillåtet. Kluriga frågor! 
Vårt första studiebesök var väveriet i Reguengos de Monsaraz där Gunilla Possenius tog emot oss och hälsade oss varmt välkomna till hennes hembygd.

 

Färgstarka mattor

 


Färden gick sedan vidare till Iberiska halvöns största keramikcentrum, Sao Pedro do Corval. Vi besökte många krukmakare med mycket vacker keramik. Visst blev det en hel del fat, skålar,koppar etc som köptes och idag finns på plats i många SWEA hem här på Algarve.
Nu var vi alla väldigt hungriga och lunchen på Sem Fim i Telheiro smakade utsökt ! Fantastiska revben och god bacalhau och som alltid en underbar stämning. Lokalen var ett fd olivoljepresseri. Mycket intressant.
Mätta och glada besökte vi fantastiska Mosaraz och dess trevliga butiker.

Dagen i Alentejo avslutades hemma hos Gunilla!

Besök hos Gunilla före avfärd

Vi underhöll också chauffören med SWEA sång med Britta Hesse som allsångsledare och vi blev bjudna på goda dadelbollar av Ann Jonson.
Stämningen på bussen var på topp även på hemresan.
VILKEN DAG!


Ses snart igen!

Vid pennan Gun Persson

Foto Gun Persson