Helwigus Vingård utanför ST Barbara de Nexe

Den 21 och 23 januari besökte 40 Sweor från Algarve en fantastisk vingård belägen på bergsluttningen strax utanför St Barbara de Nexe. Helwig Ehlers och hans fru driver vingården och började plantera druvor 1998 på 1,5 ha av marken kring gården. Kvaliteten blev mycket bra efter första skörd och buteljering. Helwig och hustrun bestämde då, att fortsätta och driva och utveckla sin tillverkning av vin!

Bra beslut var alla vi Sweor överens om! Vi bjöds på en trevlig och ingående genomgång av vinprocessen – från druva till flaska. Helwig berättade på ett mycket trevligt sätt med inslag av humor!

Nu var det dags för vinprovning! Genom underbart landskap med vacker utsikt, gick vi till “kantinan” där två bord stod uppdukat med salami,  prosciutto, tre sorters ostar, bröd, tyska korvar och olivolja . Vi provade sex olika viner – ett vitt och fem röda viner av olika karaktär och lagringstid. Vi var alla överens om att vinerna var av förstklassig kvalitet och mycket goda.

Stämningen var god och framåt sen- eftermiddagen tackade vi för oss och nu var det shopping av de viner vi ville köpa med oss!
Vilken underbar SWEA dag vi hade!
Vi var alla synnerligen nöjda med besöket!

Vid pennan Gun Persson och Ise Dagrup Strand