Stadsvandring i Lissabon den 19 februari 2020

Stadstur i Lissabon med Helene Valle Källström den 19 februari 2020

Vi var 28 pigga och glada Sweor som samlades i receptionen på Ingleterra hotell för att deltaga i en guidad tur i Lissabon. Turen gick via Belem, där vi gjorde ett stopp vid Upptäckarmonumentet och Helene berättade intressant historia.

Väl inne i Lissabons centrala delar, stannade vi vid Cais do Sodré, för att påbörja vår historiska promenad. Under cirka 3 timmars promenad lärde vi oss att känna staden på de sju kullarna, där både fenicier, romare, morer och till sist portugiser, har levt och arbetat.

Sedan var det dags för en välbehövlig paus med en kopp kaffe och pastel de nata på det äldsta kaféet staden.

Under vägen genom Alfama, längs smala gator, trappor och torg, med spårvagnarnas gnisslande i bakgrunden och vid vackra utsiktspunkter, fortsätter Helene att berätta Lissabons intressanta historia.

 

Nu har vi hittat fram till vår lunch restaurang där vi blev serverade en mycket välsmakande lunch med förrätt, varmrätt, dessert, vin, vatten och kaffe.

Stämningen var på topp och alla uppskattade ett par timmars lunch och trevlig samvaro!

Efter lunchen går färden vidare till Estufa Fria. Det är två stora vackra växthus, med massor av, för oss, exotiska plantor. Vi kände igen många från våra trädgårdar på Algarve! Fantastisk upplevelse och en upptäckt i Lissabon som ingen av oss Algarve Sweor tidigare besökt.

Sista stoppet på vår Lissabon tur är ett besök på en utsiktspunkt där vi upptäckte en magisk bild av Lissabon. Efter detta sista stopp körde bussen oss till Sete Rios, för dem som skulle åka vidare med tåg eller buss till Algarve.

 

 

 

Vid Pennan: Gun Persson

Foto: Gun Persson